Bankacılık ve Finans Hukuku


Kurucu ortaklarının derin bankacılık deneyimi ile müvekkillerimize kredi sözleşmeleri, proje finansmanı, sendikasyon kredileri, ISDA ve lokal türev sözleşmeleri, teminat sözleşmeleri, teminat mektupları, akreditifler, ödeme sistemleri, tedarik zinciri finansmanı, alacak finansmanı ve borç yapılandırması konularında etkin ve sonuç odaklı danışmanlık hizmeti sağlıyoruz.

Birleşme ve Devralmalar


Halka açık şirketler de dahil olmak üzere birleşme ve devralma işlemlerinde; bilgi odasının hazırlanması ve detaylı hukuki inceleme (due diligence) çalışmaları aşamasından nihai ve yan sözleşmelerin hazırlanması, incelenmesi ve müzakeresi aşamalarına kadar hem alıcı hem de satıcı tarafları temsil etmekteyiz. Söz konusu sözleşmeler, pay alım, varlık veya işletme devri, pay sahipleri, ortak girişim, escrow (yedd-i emanet hesap sözleşmeleri), hisse rehin, garanti, opsiyon, iş sözleşmesi ve her bir işleme özgü diğer yan sözleşmeleri içerir. Bunun yanı sıra, Rekabet Kurulu ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi düzenleyici kurumlardaki izin süreçlerinin ve nihai sözleşmelerde öngörülen kapanış şartlarının tamamlanması için müvekkillerimize destek vermekteyiz.

İcra & İflas Hukuku


Kurucu ortaklarımızın derin bankacılık deneyimi ile, yerli ve yabancı müvekkillerimizin teminatlı ya da teminatsız alacaklarının tahsili, borç yeniden yapılandırması, sorunlu alacak satışı, konkordato da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede temsil, dava ve takip hizmeti sunmaktayız.

Şirketler Hukuku ve Genel Kurumsal Danışmanlık


Çok uluslu ve yerel müvekkillerimizin şirket, şube ve irtibat bürosu kuruluşları, şirket yeniden yapılandırmaları, birleşme, bölünme, tür değiştirme ve tasfiye gibi Türk Ticaret Kanunu ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu kapsamındaki çeşitli işlemleri için stratejik ve yenilikçi çözümler sunuyoruz. Ayrıca, genel kurul ve yönetim kurulu toplantıları, yönetimin ve pay sahiplerinin görev ve sorumlulukları, kamuyu aydınlatma yükümlüğü ve diğer kurumsal yönetim ilkelerine uyum gibi genel kurumsal konularda geniş bir danışmanlık ve rehberlik deneyimine sahibiz.

Mevzuat Uyumu


Ulusal ve uluslararası yaptırımlar, kara paranın aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi, rüşvet ve yolsuzluğun önlenmesi gibi konularda yerli ve yabancı kurumsal müvekkillerimize uyum programları hazırlamakta, müvekkillerimizin paydaşlarına yönelik denetimler gerçekleştirmekte ve güncel uluslararası yaptırım ve düzenlemeler konusunda hukuki görüş ve tavsiyeler sunmaktayız. Kişisel verilerin korunması mevzuatı kapsamında müvekkillerimize dokümanların hazırlanması, iş süreçlerinin incelenmesi, mevzuata uyum kontrolü yapılması, veri aktarımı da dahil olmak üzere kapsamlı danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Projeler ve İnşaat


Altyapı, ulaşım, sanayi, ticari, konut, sağlık, spor ve turizm amaçlı büyük ölçekli projelerin inşası ve geliştirilmesinde yerli ve yabancı kamu ve özel sektör yatırımcılarını, kredi verenleri, işverenleri, mal sahiplerini ve yüklenicileri temsil etmekteyiz. Her bir projeye özgü ısmarlama sözleşmeler ve yan belgeler de dahil olmak üzere ihale belgeleri, imtiyaz, MTY/anahtar teslim, yap-işlet-devret, yapım ve mühendislik işleri, mimari tasarım, altyüklenicilik, müşavirlik, lisans ve tedarik sözleşmelerinin hazırlanması ve müzakeresi hizmetlerini sunuyoruz. Ayrıca, sözleşme yönetimi ve proje süresi boyunca ortaya çıkabilecek taleplerin yönetilmesi konularında da danışmanlık hizmeti veriyor ve müvekkillerimizi dava, uluslararası tahkim ve uyuşmazlık kurulu süreçlerinde temsil ediyoruz.

Uyuşmazlık Çözümü


Müvekkillerimizi, ticari uyuşmazlıklarında, yerel mahkemeler, ulusal ve uluslararası tahkim heyetleri ve arabuluculuk görüşmeleri de dahil olmak üzere her aşamadaki ulusal ve uluslararası uyuşmazlık çözüm makamları nezdinde temsil etmekteyiz.

İş Hukuku


İş hukuku alanında derin bir deneyime sahip olup müvekkillerimize iş sözleşmelerinin hazırlanması, çalışma kural ve yönetmeliklerinin düzenlenmesi, işe alım ve işten çıkarma, oturma ve çalışma izinlerinin alınması ve iş hukuku uyuşmazlıklarında temsil de dahil olmak üzere iş hukukunun her alanında hizmet sunmaktayız.

Fikri Mülkiyet Hukuku


Fikri mülkiyet hukuku alanında marka, patent, telif hakkı, faydalı model, ticari sırların korunması, lisans ve know-how sözleşmeleri, teknoloji transferi gibi fikri mülkiyet alanlarına ilişkin olarak müvekkillerimize hizmet sunmaktayız.

Ticari Sözleşmeler Hukuku


Yerli ve yabancı müvekkillerimize malvarlığı satım sözleşmeleri, ticari işletme devri sözleşmeleri, distribütörlük ve acentelik sözleşmeleri, franchise sözleşmeleri, otel yönetim sözleşmeleri, teknoloji transfer sözleşmeleri, lisans sözleşmeleri, hizmet sözleşmeleri ve gizlilik sözleşmeleri de dahil olmak üzere ticari sözleşmeler hukuku alanında danışmanlık hizmeti sağlamaktayız.